Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tarlós lepasszolta az agglomerációs közlekedést
  2015-12-23 18:14:25, szerda
 
  Két fideszes diktátor bábjátéka. Ami nem szól másról csak Budapest lenullázásáról. A vidéki suttyó gazda gyűlöli a fővárost. A 1300 as falúja egy főre jutó állami támogatása kb 1000 szerese a Budapestinek.

***********************

Tarlós lepasszolta az agglomerációs közlekedést

2015. december 22., kedd

Szerző: hvg.hu


Nem sikerült megállapodnia Tarlós Istvánnak és Orbán Viktornak a fővárosi közlekedés finanszírozásáról hétfőn, ezért a főpolgármester ma bejelentette, a főváros ezután nem foglalkozik az agglomerációs közlekedéssel. Az egyeztetést januárban folytatja a kormány és a főváros, de az agglomerációs településeknek az állammal kell egyeztetnie és tárgyalnia a jövőben.

Beváltotta Tarlós István az eddigi fenyegetőzéseit, miután a kormány nem tett eleget a főpolgármester kérésének, és nem ad több pénzt Budapest tömegközlekedésének rendezésére. Sőt, a kormány úgy döntött, a jövő évtől Budapestnek az iparűzési adóból kell a fővárosi és agglomerációs tömegközlekedést fenntartani.

A főpolgármester a lakásáfáról is szóló törvényben elrejtett módosítással nem értett egyet, ezért tegnap találkozott Orbán Viktorral, akivel nem sikerült megállapodni a budapesti közlekedés finanszírozásáról, de a tárgyalásokat januárban folytatják.

A főpolgármester sajtónyilatkozatában ma elmondta, hogy az agglomerációs közlekedés finanszírozásával a jövőben nem foglalkozik a főváros, így erről a kérdésről az agglomerációs településeknek az állammal kell egyeztetnie és tárgyalnia a jövőben. A rövid sajtótájékoztató végén Tarlós azt mondta az újságíróknak, hogy az általa felolvasott szöveget ,,nem értelmezhetik át, semmilyen mértékben, mert most csak ezt akarja mondani, se többet, se kevesebbet". Kérdezni sem lehetett tőle.

Nem tudni, mi lesz

Azt nem tudni, pontosan mit jelent ez a gyakorlatban, mivel erről semmit sem mondott a főpolgármester, csak kellemes ünnepeket kívánt. Annyit megjegyzett, hogy agglomerációs önkormányzatok eddig csak 0,6 milliárd forinttal járultak hozzá a közlekedés költségeihez.

A BKK és a BKV 26 agglomerációs település 350 ezer utasát szállítja járatain, ami évente 11 milliárd forintba kerül. Tarlós szerint mindezt úgy teszi, hogy törvényileg semmi sem kötelezi rá a fővárost, ráadásul a BKV emiatt veszteséges.

Fotó: Fülöp Máté

Hogy mi történik az agglomerációban lakókkal, hogy leáll-e a HÉV, vagy mivel fognak Budapestre bejárni, egyelőre nem tudni. Ráadásul a kérdést két részre kell szedni. Más szabályok vonatkoznak ugyanis a buszos és a kötött pályás közlekedésre.

Jön a Volán és az állami HÉV?

A BKK ugyanis a településekkel bármikor felmondhatja a buszos közlekedésről szóló megállapodást. Erre sincs jogszabályi kötelezettsége, a fővárosos minden településsel erről külön szerződést kötött. Ha ez megtörténik, akkor a településeknek más szolgáltatóval, így például a Volán-busszal kell tárgyalniuk és leszerződniük.

A kötött pályás közlekedés viszont állami feladat, mert település és település között szállítja az utasokat. Olyan ez, mint a MÁV finanszírozása, azt is az állam állja, és a településektől nem kér pénzt ezért. Így ennek az analógiájára, az agglomerációtól sem kérhetnek a HÉV üzemeltetésére semmit sem.

"Lesz, ami lesz" - mondta Gémesi György Gödöllő polgármestere a hvg.hu-nak Tarlós bejelentésére. Azt ő sem tudta megmondani, hogy mit okozhat, ha a főváros kiszáll az agglomerációs közlekedésből, de mindenesetre szerinte szomorú, hogy a kormánypárton belül ilyen vita bontakozott ki, amit a települések és az utazóközönség fog a bőrén megérezni. Azt azért hozzátette, hogy Tarlós Istvánnak igaza van.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere korábban a hvg.hu-nak azt mondta, a város a tiltott állami finanszírozás elkerülésére az uniós jog alapján szabályozott közszolgáltatói szerződést kötött a BKK-val, ami 2018-ig rendezi az agglomerációs közlekedési feltételeket. De mi lesz, ha a BKK visszamondja a szerződést, ki kártalanítja Budaörsöt és a többi, hasonló szerződéses viszonyban álló várost?

Pápai Mihály, Gyál polgármestere Tarló bejelentése után a hvg.hu-nak azt mondta: nem is számított megállapodásra a kormányfő és a főpolgármester egyeztetésén. Szerinte utóbbi Szentpétervárról sarokba szorította a miniszterelnököt, amikor belengette a kiszállást az agglomeráció közlekedéséből, ilyen helyzetben pedig nem lehet dűlőre jutni. A felvetésre, hogy szerinte Orbán Viktornak van-e igaza, vagy Tarlósnak, Pápai nem akart válaszolni. Azt mondta, várják, hogy megkeressék őket, és egyeztessenek a miniszterelnökkel. Érveiket pedig máris érzékeltetett, amikor sorolni kezdte: az agglomerációból mintegy 400 ezer ember jár be a fővárosba, ha ők kiesnének, nemcsak Budapest, de részben az ország is leállna.
Tarlós nem volt vicces kedvében
A sajtótájékoztatót kisebb közjáték zavarta meg. Valaki lekapcsolta ugyanis a terem világítását, ahol a főpolgármester nyilatkozott. ,,Valaki kaphatott egy jó állásajánlatot, és úgy látszik, hogy elmegy innen" - jegyezte meg Tarlós István, miután visszakapcsolták a fényt. A lámpa másodjára is kialudt, erre kinézett a teremből a folyosóra, és újra lett világítás. ,,Bocsánatot kérek a közjátékért, de időnként fegyelmezni kell" - mondta, és folytatta a kezében lévő nyilatkozat felolvasását.


http://hvg.hu/itthon/20151222_tarlos_agglomeracios_kozlekedes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szentpétervárról, visszakapcsolták, sajtótájékoztató, miniszterelnököt, tömegközlekedést, agglomerációtól, közszolgáltatói, fenyegetőzéseit, agglomerációból, agglomerációban, településeknek, főpolgármester, megállapodásra, közlekedéséből, állásajánlatot, önkormányzatok, finanszírozása, településektől, szolgáltatóval, lenullázásáról, településekkel, kötelezettsége, üzemeltetésére, közlekedésből, agglomerációs, megállapodást, közlekedésről, közlekedéssel, kormánypárton, polgármestere, értelmezhetik, bejelentésére, finanszírozás, utazóközönség, leszerződniük, tárgyalásokat, vidéki suttyó, főre jutó, agglomerációs közlekedést, fővárosi közlekedés, főváros ezután, agglomerációs közlekedéssel, egyeztetést januárban, agglomerációs településeknek, állammal kell, eddigi fenyegetőzéseit, főpolgármester kérésének, jövő évtől, iparűzési adóból, budapesti közlekedés, tárgyalásokat januárban, agglomerációs közlekedés, Tarlós Istvánnak, Orbán Viktornak, Beváltotta Tarlós István, Orbán Viktorral, Fülöp Máté, Gémesi György Gödöllő, Wittinghoff Tamás, Pápai Mihály, Tarlós István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  A Gömb  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mosolyogtál már ma?  Palóc Grand Canyon  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A világnak égető szüksége van ...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Szent György nap  Nehezen engedem  Különös!  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Bella István: Zsoltár  A hét szűk esztendő  képre írva  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  A hét szűk esztendő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  Ez a jó az alvásban.  A világnak égető szüksége van ...  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Fodor Ákos költő,  Semmit ne higgy el  Bizonyos kulturális szint nélk...  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Pillangó  Muratáj  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Esti kép  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az elfogadásnak...  A világnak égető szüksége van ... 
Bejegyzés Címkék
vidéki suttyó, főre jutó, agglomerációs közlekedést, fővárosi közlekedés, főváros ezután, agglomerációs közlekedéssel, egyeztetést januárban, agglomerációs településeknek, állammal kell, eddigi fenyegetőzéseit, főpolgármester kérésének, jövő évtől, iparűzési adóból, budapesti közlekedés, tárgyalásokat januárban, agglomerációs közlekedés, rövid sajtótájékoztató, általa felolvasott, közlekedés költségeihez, agglomerációban lakókkal, kötött pályás, településekkel bármikor, buszos közlekedésről, fővárosos minden, állam állja, főváros kiszáll, agglomerációs közlekedésből, kormánypárton belül, bőrén megérezni, tiltott állami, agglomerációs közlekedési, főpolgármester egyeztetésén, agglomeráció közlekedéséből, agglomerációból mintegy, sajtótájékoztatót kisebb, terem világítását, főpolgármester nyilatkozott, lámpa másodjára, kezében lévő, szentpétervárról, visszakapcsolták, sajtótájékoztató, miniszterelnököt, tömegközlekedést, agglomerációtól, közszolgáltatói, fenyegetőzéseit, agglomerációból, agglomerációban, településeknek, főpolgármester, megállapodásra, közlekedéséből, állásajánlatot, önkormányzatok, finanszírozása, településektől, szolgáltatóval, lenullázásáról, településekkel, kötelezettsége, üzemeltetésére, közlekedésből, agglomerációs, megállapodást, közlekedésről, közlekedéssel, kormánypárton, polgármestere, értelmezhetik, bejelentésére, finanszírozás, utazóközönség, leszerződniük, tárgyalásokat, agglomeracios, egyeztessenek, megállapodnia, érzékeltetett, budapestinek, megállapodni, költségeihez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.